vineri, 25 februarie 2011

CASA IEFTINA







Casa Ieftina-Un vis sau o realizare?

Multe personae cred ca nu se pot construi in Romania case ieftine. Eu cred ca se poate daca respecti cateva reguli obligatorii:

1.Alegerea unui proiect de constructie adecvat ,fara adaosuri suplimentare si inutile de spatiu construit.

Multe persoane de la noi gandesc casa in stil romanesc: imensa, beton mult,pereti despartitori numerosi,negandindu-se la ceea ce au nevoie cu adevarat si la ceea ce reprezinta o casa:un refugiu si un loc de petrecut cu familia.

De aceea la noi se construieste masiv cu spatii inutile.supradimensionand constructia.

Este bine sa ii explici proiectantului de cati bani esti dispus sa investesti.

2.Alegerea unor material de constructie adecvate ,nu ieftine, ci care sa reduca din costurile ulterioare de finisaj:de ex. caramida de calitate economiseste tencuiala,are capacitate portanta fata de BCA si deci reduce din dim.grinzilor; lemn de calitate , o sapa turnata bine reduce consumul de adeziv pt. gresie;etc.

3.Alegerea unei firme de constructie mici , cu experienta.Firmele mari lucreaza mai dezorganizat decat cele mici,au tendinta de a face risipa de material si energie,si nu acorda maxima atentie unui singur proiect de lucru.

4.Supravegherea atenta a lucrarii de catre beneficiar pentru a evita furturile de materiale, pentru a evita risipa,si pentru a arata interesul acordat lucrarii.

O casa pentru o famile obisnuita poate costa numai jumatate din pretul altei case cu acelasi rol.

Depinde numai de cel care ,,gandeste’’ casa: de la inceput pana la sfarsit. Succes !

Preturi manopera 2023

 Acestea sunt preturile pentru manopera practicate in anul 2023 -tencuieli : clasice 35 ron/mp -tencuieli mecanizate: 20 RON/mp -gleturi: 7 ...