sâmbătă, 12 februarie 2011

TENDINTELE ANULUI 2011 IN AMENAJARI INTERIOARE


De la culorile alese pentru finisajele interioare (pereţi, pardoseli, tavane) şi exterioare până la mobilier şi decoraţiuni, 2011 este anul în care ni se sugerează să privim cu încredere spre viitor încercând să exploatăm ideile unei lumi ideale pline de armonie şi curajos colorată.

În acelaşi timp aceştia ne arată un contrast extrem între două atitudini: o abordare conservatoare şi controlată în opoziţie cu o viziune puternic influenţată de gânduri futuriste şi realităţi virtuale.

În timp ce prima categorie de designeri prezintă produse clasice, cu un puternic "parfum arhaic", lăsând să se întrevadă patina timpului şi istoria, ceilalţi se lansează parcă direct pe orbită , într-o curajoasă călătorie în viitor,
Gama cromatică poate pleca de la nuanţe de perlă, şerbet de trandafiri şi rozuri,lila-uri şi bleu-uri fondante, până la verde de iederă şi brunuri desaturate. Vorbim despre un "mozaic al culorilor şi bunului gust".

În opoziţie poate, culorile electrice, puternic saturate şi cele cu textură metalică sau nonculorile ne deschid o lume a viitorului, a tehnologiei şi a formelor minimaliste.

Spaţii luminoase, cu puţin mobilier şi acela desprins parcă de pe o navă intergalactică, sunt susţinute cromatic de la alb-uri electrice şi uşor metalizate, griuri perlate până la culorile vii ale unei lămâi bine coapte sau lila-uri aproape fluorescente, roşu aprins sau verde praz, toate scăldate în lumina dată de becurile ecologice şi de spoturi cu halogen.
Noile direcţii pentru roşul extinctoarelor sau roşul Ferrari, culoarea care are cea mai mare atracţie vizuală, reflexiile glamour ale bronzului sau cuprului, accentele de culori distorsionate de suprafeţe de oglindă cu ape, toate acestea şi nu numai pot crea ambianţe stilate şi luxoase, dar cu siguranţă extrem de temerare.

În anul ce urmează, ceea ce e important este poziţia în care vă aflaţi, felul în care simţiţi şi evident bugetul pe care îl aveţi la dispoziţie pentru reamenajarea casei.

Preturi manopera 2023

 Acestea sunt preturile pentru manopera practicate in anul 2023 -tencuieli : clasice 35 ron/mp -tencuieli mecanizate: 20 RON/mp -gleturi: 7 ...