vineri, 13 mai 2011

Tapetul


Tapetul este un material de finisaj confectionat din hartie, foi de polimeri si uneori din panza, matase, etc. care se aplica prin lipire in loc de zugraveala. Se folosesc in special tapete de hartie si tapete pe baza de polimeri mono sau policolor.

Tapetul din PVC flexibil expandat, fara suport, cu grosime de 2,3 mm, este neinflamabil, cu rezistenta la lumina, mucegaiuri, lavabil, care se fixeaza pe suprafete neregulate (negeluite), poroase, cu proprietati termo si fono izolante. Tapetele de hartie de calitate superioara imprimate cu diverse culori, grofate, lavabile sau catifelate se utilizeaza, de asemenea, la acoperirea peretilor.

O alternativa la modalitatile clasice de finisare a peretilor interiori este un produs extrem de practic si elegant, care imbina caracteristici ale tapetului lavabil cu aspectul natural al zugravelii clasice. Daca un interior necesita o noua zugravire sau vopsire, acest tapet ramane pe perete drept suport, iar culoarea se reimprospateaza sau se schimba fara alte operatiuni pregatitoare.

Se poate aplica pe beton, tencuiala, BCA, gips-carton si, in general, pe orice suport (lemn, metal, plastic, etc.) cu conditia ca adezivul sa fie corespunzator. In plus, are rezistenta mecanica, este netoxic, usor de montat, ignifug, permeabil la vapori de apa, aer si rezistent la umiditate (pretabil la spatiile cu umiditate crescuta - bucatarii, bai). Se prezinta intr-o gama variata de modele, este usor de inlocuit si deloc neglijabil iar costurile sunt avantajoase.

Preturi manopera 2023

 Acestea sunt preturile pentru manopera practicate in anul 2023 -tencuieli : clasice 35 ron/mp -tencuieli mecanizate: 20 RON/mp -gleturi: 7 ...