vineri, 3 august 2012

Tipuri de glet si procedeul de lucru


Gletuirea peretilor este o operatiune de finete, care necesita, de regula, experineta in domeniu pentru ca suportul sa fie bine realizat, fara denivelari. Insa, pentru cei carora le place sa mestereasca prin casa, nu e deloc imposibil sa invete in scurt timp tehnica de aplicarea a gletului, fie el de incarcare sau de finisare.

Mai intai, trebuie stiut faptul ca exista doua tipuri de glet - unul de incarcare si unul de finisaj.
Gletul de incarcare se foloseste pentru indreptarea suprafetelor si egalizarea lor.
Cel de finisaj este mai fin si se utilizeaza pentru finisarea suprafetelor in vederea vopsirii lor, astfel reusim aplicarea orcarui tip de finisaj al vopselei.

Exista gleturi pe baza de ipsos - utilizate in interior - sau pe baza de ciment alb - acestea din urma putand fi folosite inclusiv in exterior sau in medii cu umiditate ridicata.
Gleturile pe baza de ipsos pot fi aplicate pe suport de tencuiala de var, var/ciment, ciment si beton, la interior.
Cele pe baza de ciment se pot aplica pe toate suprafetele traditionale: beton (nevopsit), tencuieli de ciment sau de ciment-var, driscuite sau cu tinci, pe gleturi rezistente de var sau de ipsos.
Pregatirea suprafetei de gletuit:
In cazul in care avem o suprafata de tencuiala, recomandam folosirea unui glet pe baza de ipsos aplicabil in 2 straturi pentru obtinerea unui perete drept fara denivelari. Pentru a obtine un rezultat exceptional se recomanda aplicarea gletului de finisare sub forma de pasta, nefiind nevoie sa mai amestecam cu apa, sa aruncam din materialul deja preparat si nefolosit. Acest glet de finisare este gletul final, care permite slefuirea cu un smirghel de granulatie 400 / 320, oferindu-ne posibilitatea de aplicare fara emotii a orcarui tip de vopsea lavabila si tip de finisaj sau produse decorative.

Pentru suprafetele placate cu gips carton, recomandam realizarea imbinarilor cu ajutorul unei bande de hartie stabilizata cu gletul de umplere. Pentru un finisaj deosebit vom aplica gletul de finisare sub forma de pasta, pe intreg suportul de perete. Acesta din urma se va slefui cu smirghel fin de 400 / 320, cu ajutorul unui proiector pentru evitarea reparatiilor ulterioare. Se va curata suportul de praf, urmand aplicarea amorsei si a vopselei sau a produsului decorativ.

 Pretul pentru aceste operatiii este de 5 -8 ron/mp in functie de complexitate si  cantitate.
Home

Preturi manopera 2023

 Acestea sunt preturile pentru manopera practicate in anul 2023 -tencuieli : clasice 35 ron/mp -tencuieli mecanizate: 20 RON/mp -gleturi: 7 ...