duminică, 30 decembrie 2012

TAPETUL -ALEGEREA POTRIVITA

De ce tapet?De la modele geometrice sau florale pînă la imprimeuri cu dungi sau suprafeţe puternic texturate, tapetul are calitatea de a imbunatati  estetic o încăpere, de a genera corecţii optice pentru dimensiunile camerei sau pentru defectele elementelor de construcţie. Nu trebuie neglijată nici posibila combinaţie între tapet şi zugrăveală. De exemplu, o cameră a cărei înălţime este deranjantă poate fi rezolvata printr-o zugraveală în zona inferioară a pereţilor şi tapet cu imprimeu în partea superioară. Pentru o proporţie reuşită, aceste două zone nu trebuie să fie egale. Un truc pentru efectul invers, cel de înălţime, poate fi obţinut dacă tapetul va fi aşezat la o distanţa de 10-20 cm faţă de limita cu plafonul. Această bandă rezultată va fi zugrăvită în aceeaşi nuanţă cu tavanul.
Pentru a da adîncime unei încăperi, poţi opta pentru tapet numai pe unul dintre pereţi, avînd grijă ca fundalul acestuia să fie într-un ton apropiat de cel al zugrăvelii. Tapetul poate da o notă foarte personală unui spaţiu prin imprimeuri îndrăzneţe şi culori rafinate. Pentru camere mici trebuie un tapet cu imprimeuri la o scară redusă, în timp ce pentru camere mari modelele largi sînt de efect. Totuşi, poţi da o notă 

Tipuri de tapet• Tapetul imprimat manual are un aspect mai special, dar este şi mai scump, datorită calităţii finisării şi procedeului special de realizare. Desenele sînt tăiate în planşe de lemn şi apoi, cu o soluţie specială, sînt imprimate manual pe hîrtie groasă. Rezultatul este un relief delicat şi culori naturale, a căror intensitate nu se va estompa în timp.

• Tapetul imprimat mecanic este mult mai accesibil ca preţ şi se găseşte într-o mare varietate. Tapetul lavabil este acoperit cu un film subţire de plastic, ceea ce permite curăţarea cu apă (fără detergent). În aceeaşi categorie intră şi tapetul pe bază de vinil, tipul cel mai rezistent şi mai uşor de întreţinut.

• Tapetul textil dă o imagine luxoasă oricărei încăperi. La acest tip de tapet sînt folosite ţesături extrem de variate: mătăsuri, tafta, brocart etc. Un astfel de tapet este recomandat pentru spaţiile generoase, avînd un aspect extrem de preţios. 
• Fibrele naturale au o frumusete aparte. Simplitatea şi naturaleţea texturii le fac plăcute privirii şi uşor de asortat cu orice culoare. Pentru fabricarea tapetului se folosesc rafia, inul, diferite ierburi uscate (alge), pînză de sac etc. Se pot folosi pentru un singur perete sau pentru toată camera. Important

 Multe persoane incearca sa-si monteze singur tapetul din dorinta de a economisi ceva bani. Efectul este tocmai invers: materiale stricate (care nu sunt deloc ieftine), lucrare de mantuiala, etc. Dupa ce vad ca nu iese treaba suna pe un meserias si incearca sa recupereze pierderile ceea ce este putin probabil. 
 Asa ca celmai bine este sa apelati la un specialist . Nu sunt multi in Iasi care sa faca treaba ca la carte , am vazut multe lucrari facute necorespunzator ceea ce strica din farmecul pe care il are tapetul. 
  Vreti o lucrare de calitate si la un pret mic ?  Sunati la  0747 472 511 

Preturi pentru manopera valabile in 2018

Tencuieli clasice:  12 -14ron/mp Gletuit pereti si tavane:5 ron/mp pe strat Slefuit+amorsat :2 ron/mp Zugravit. 3-4 ron/mp Montaj gr...